Csodálatos Század Viki&Henni forditásai Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

A blogban található összes fordítást szerzői jogvédelem illeti. Annak bármilyen formájú felhasználásához a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges!Csodálatos Század Viki&Henni forditásai a török részekből Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

2013. június 22., szombat

48.rész Leirása

 Daye és a  katonák megmentik Hürremet a biztos haláltól. Sajnos a lázadó ágyasok Hürremet megégetik az arcán. Haticéhez megy a palotába lábadozni, ahol  Nigar Kalfa gondoskodik róla. Amikor Nigar leveszi a kötést,Hürrem megdöbben arca láttán. Süleymannak írt levelében azt írja, hogy az ágyasok megpróbálták megölni őt, hogy megégették az arcát.Leírja,hogy ami történt az Valide megrendelésére történt,pedig neki  kellene, hogy megvédje őt. Azt írja a levélben, hogy  Aybige és Daye Hatun mentette meg, és  ők a  tanúk, hogy amit ír az valóság. Leírja azt is,hogy továbbra is írásban szeretné a kapcsolatot tartani a szultánnal,csak a gyerekeket mentsék meg együtt és mindezt azért teszi,mert nagyon szereti Süleymant. A levél sajnos soha nem ér el  Szulejmánhoz, mert Ibrahim úgy döntött, hogy elrejti azt, mert jobb, ha a szultán nem tud semmit ezekből a  lényegtelen dolgokróla  a háremben.
 Hürrem úgy dönt, hogy visszatér a palotábába, hogy lássa a gyerekeit, és Hatice megpróbálja megakadályozni őt. Arra kéri, hogy maradjon ott a szultán visszatéréséig. Hürrem megkérdezi tőle,hogy netán attól tart, hogy Validének valami baja esik!?Mahidevran és Valide arról beszélgetnek,hogy micsoda egy nő Hürrem,hogy megmenekült a haláltól és azt mondja, hogy jobb ez a helyzet így még jobb, mert minden nap kínozni tudja. Mahidevran fél,hogy  hallhatják  a háremben, hogy ő  bosszút fog állni.Validét emlékezteti  arra, hogy a szultánnak  mindent elmondhat Hürrem. Valide erre azt  mondja neki, hogy Hürrem nem tud bizonyítani semmit. Hürrem belép Valide  szobájába, és azt mondja, hogy ők  meg akarták ölni őt, de tudják meg, hogy minden egyes alkalommal  ő  erősebb lesz és hogy ő írt a szultánnak, és elmagyarázott  neki mindent, és hogy a szultán azt mondta, hogy minden sértés ,amit elkövettek Hürrem ellen őt ért sértés. Valide elmondja neki, hogy ez az ő hibája,amiért a háremben  igazságtalanságokat tett és  nincs tanú, hogy mit állít Hürrem.Ekkor Hürrem ránéz  Daye Hatunra!  Valide dühös lesz és  azt mondja, hogy Daye Hürremnek engedelmes.  Daye Hürremet védi, hogy ő a törvényes felesége  a szultánnak és meg kell találni,hogy  megbüntesse a bűnösöket. Aztán Valide kéri őt, hogy szedje össze a  cuccait, és hagyja el a palotát. Hürrem tudja,hogy ki a felelős a történtekért, ő hajtja végre tervét. A  megbízható Nórát  hibáztatja Sümbül Agha előtt, hogy ő ismerte a tervet  és ezért tartotta  a gyerekeit azon az éjszakán távol tőle.Valide  azt mondja Daye Hatunnak, hogy mivel az ő oly sok éven odaadással szolgálta maradhat  a palotában, mint Kalfa.
Hürrem kap egy levelet, amelyben Ibrahim írja, hogy elhatározta, nem adja át a levelet a szultán, mert nem tudja "két tűz" között állva kit válasszon. Sümbül tudomást szerez Daye lefokozásáról.Abban reménykedik,hogy ő fog a helyére kerülni és nagyon meglepődik amikor tudomására jut,hogy Gülsah a hárem felelőse. Hürrem tudomást szerez a Daye lefokozásáról  és azt mondja neki, hogy menjen a birtokra amíg visszatér a szultán és beszéljen vele. Daye elmondja neki, hogy ő nem hagyja el a palotát, mert ő  Valide  közelében akar lenni.
A szultán visszatér, és amikor  Hürremet és  a gyermekeket, Valide azt mondja, hogy nem érzi jól magát Hürrem.Amikor Szulejmán megy Hürrem szobájába, azt mondja neki, hogy ne jöjjön, mert nem akarja,hogy így lássa a szultán.Nem akarja megmutatni összeégett arcát. Elmondja neki, hogy megpróbálták megölni őt, hogy megégették az arcát, hogy Daye és Aybige mentette meg és  ő küldött neki egy levelet, ahol mindent megmagyarázott. Féltette a gyerekeit, ő távol maradt tőlük hónapokig, hogy ne féljenek tőle a kicsik. Azt is elmondta Süleymannak, hogy megpróbálták megölni őt újra. Süleymán megy az  édesanyjához és számonkéri,hogy mi az oka,hogy nem kapta meg Hürrem a neki kijáró védelmet,amikor tisztában volt vele,hogy a szultánnak milyen értékes Hürrem. Valide azt mondja, hogy Hürrem hibája az volt, hogy ő  igazságtalan volt a háremben és a lázadást az ágyasok  robbantották ki. A szultán azt mondja,hogy Hürrem Validét tartja felelősnek és  Daye volt a tanú,hogy így viselkednek.Megkap tőle Daye minden támogatást,mert ő, aki hűségesen szolgálta őt oly sok évig. Süleyman le akarja venni  Hürrem arca előla kendőt,de Hürrem nem akarja azt mondja " nem akar látni ,hogy milyen csúnya". A szultán mégiscsak felfedi az arcát és ezt mondja Hürremnek: "Hogyan lehetne csúnya,amikor a szívem csak érted dobog!"
Nóranak sikerül elcsábítani Mustafát.A lány  azt mondja a hercegnek,hogy "amikor meglátja őt, a szíve ver, mint egy őrült"  és a  kezét a mellére teszi,hogy érezze a szíve dobogását a herceg. Hürrem találkozik Ibrahimmal és azt tanácsolja, hogy hagyja abba a Validével a cselszövést, különben ő fog csinálni. Süleymán dühös Ibrahimra azt mondja neki, hogy ne érezze magát erősnek, mert amiért a levelet eldugta előle  nem teszi őt erősebbé, de gyávává annál inkább. Azt szeretné tudni, hogyan merte megtenni, miközben tudta,hogy Hürrem  veszélyben volt. Ibrahim azt mondja, hogy Süleymantól félt, mert nem akarta, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön, hiszen  Hürrem Validét tartja  felelősnek, amit Ibrahim  lehetetlennek tart, hogy így történt.Ibrahim meghívja vacsorára Validet és a szultánt Hürremmmel.A vacsoránek  Hatice örül, hogy az egész család összegyűlt és azt mondja, hogy Validének  csak Isten segíthet,hogy ezt a házasságot el tudja fogadni. Ő továbbra is azt mondja, hogy ezek családi ügyek Hürremre célozva, hogy egy idegen van a családjában.Hürrem engedélyt kér elhagyni a termet a  sértegetés miatt,de a szultán azt mondja, hogy Validének bele kell törődni, és akár tetszik akár nem Hürrem a családhoz tartozik. Valide azt mondja,hogy  nincs neki hely itt. Ibrahim követi őt és felhívja a figyelmét Validenek, hogyha  ő elmegy,a fia  győz Hürremmel. 
Nóra tájékoztatja Hürremet, hogy sikerült neki ,hogy  Musztafa őt hívja halvetre,így a terv szerint haladnak. Hürrem hívja Nórát és azt tanítja neki, hogyan kell viselkedni ahhoz, hogy megnyerje Musztafa és Mahidevran bizalmát. Matrakci depressziós és részegen azt mondja Bali bégnek,hogy  mindegy mi a  baj,csak  Ibrahim tehet róla ,mert megalázta. Gulsahra mindenki dühös a viselkedése miatt és Daye pofoncsapja. Akkor Valide Dayet elküldi a palotából.Gülsah hatására Hürremre minden ágyas dühös.  Mahidevran örül és megpróbálja pofon ütni Hürremet és hivatkozik a hatalomra, hogy egy herceg a fia.
 Hürrem: Mit csinálsz itt?
Mahidevran:Rajtad múlik, hogy uralkodjanak a háremben? Rajtad múlik, hogy eldöntsék i mi a helyes és mi a rossz most?H:-Csend legyen. Elég.
M:-Nem maradok csendben. Nem vagyok hajlandó lenyelni többé. Tönkre teszek neked mindent és a hatalmat a hercegem fogja megkapni
H:Esküszöm, hogy sajnállak. Micsoda szomorú helyzetet egy nőnek. Te megvakultál. Így teszed tönkre Mustafa életét is.
M:Ennyi elég!
Süleyman:Azonnal kérj bocsánatot!... Azt mondtam, kérj bocsánatot!
M: Bocsánatot kérek
Amikor Mustafaa látja anyját sírni, azt mondja, hogy ő nem áll ez a nő tovább, és hogy a szultán sértegették előtte, elmegy az apja, és azt mondja: "Megígértem anyámnak, hogy nem kell sírnia már, ezért elindultunk Edirne palotába, de még mindig sír Te miattad. Ez igazság? Ki dönti el, mi fog történni velünk, édesapám? Te vagy Hürrem Sultana? "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése