Csodálatos Század Viki&Henni forditásai Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

A blogban található összes fordítást szerzői jogvédelem illeti. Annak bármilyen formájú felhasználásához a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges!Csodálatos Század Viki&Henni forditásai a török részekből Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

2013. június 22., szombat

39.rész Leirása

39. rész
Hürrem beront Valide szobájába kezében a tőrrel, és azt mondja, tudja, hogy ő okolható a lova meggyilkolásáért. Azt is mondja, hogy nem csak a lovát ölte meg, hanem az ő ártatlanságát is, és ezért ebben a palotában nincs hely mindkettőjük számára. Hatice kérdi anyját, hogy Hürrem igazat mond-e, de Valide nemet mond.
A Szultán háborút akar indítani Bécs ellen, és Ibrahimot teszi meg vezérnek. Hürrem követeli, hogy adják vissza neki két szolgálóját, Nilüfert és Esmát, de Valide nem engedélyezi. Hürrem elmondja Süleymannak, hogy a lovát megölték. A férfi felajánlja, hogy kideírtteti, ki tette, és a saját két kezével vet véget életének. Bali Bey megpróbálja kideríteni ki tette. Daye azt állítja, Nilüfert látta azzal a tőrrel. Nilüfer tagad, sőt, azt állítja, hogy Daye elvette tőle a tőrt, mikor Gülsahval veszekedtek. Daye visszautasítja, és hazugnak nevezi a lányt.
Süleyman bejelenti Hürremnek, hogy háborúba megy Bécs ellen. A lány kéri, ne hagyja magára, mert fél. Hatice is félti férjét. Elmondja, hogy Yakup Efendi azt jósolta neki minap, hogy ismét elveszíti egyik családtagját. Ibrahim ezért kivégezteti a férfit. Hürrem tudomására jut Ibrahim új beosztása. Azt kérdi, milyen magasra törhet még, mire a Szultán azt felelte, hogy a Szultán trónjánál nincs felljebb. Ekkor Hürrem azt mondja, hogy egy férfi vágya kielégíthetetlen, és ezért még a trónt is megcélozhatja. Süleyman szerint, Ibrahim ezt nem teheti, mert ő nem ottomán.
Bali Bey egy katonától megtudja, hogy valóban ott volt a tőr Nilüfer kezében, és hogy a ló környékén látta a lányt. Nilüfer most már beismeri, hogy tényleg ő szúrta le a lovat, de csak azért, mert Daye Hatun megfenyegette.
A Szultán utasítja Ibrahimot, olvassa el a határozatát, melyből válassza ki melyik hatalmat akarja. (Lehet, hogy nem … Nem értem…) Ibrahim megilyed, mert ezzel a döntéssel közelebb löki őt a halálhoz. A Szultán azt válaszolja, hogy ő felel a Szultán életéért vagy haláláért.
A Szultán közli anyjával, hogy Hürrem lovát Nilüfer döfte le, de bizonyára valaki rákényszerítette. Valide azt mondja, hogy csakis Hürrem lehetett, hogy őt gyanúsítsa vele. Ezután Süleyman megkérte Validét, hogy hagyja abba a harcot Hürremmel, és inkább a Háremmel foglalkozzon. Nilüfert megfolytották, nehogy elmondja az igazságot. Mihrimah azt monjda Validének, hogy nincs szüksége a szeretetére, mert az anyja és a testvérei szeretete elég neki. Valide mérgesen megfenyegeti Hürremet, hogy ha nem hagyja abba, hogy a gyerekeit ellene neveli, akkor megfosszák majd a gyerekeitől és elküldik a palotából.
Süleyman búcsúzkodik. Süleyman arra kéri édesanyját, ügyeljen a Háremre, és támogassa Hürremet, mert ideges a napokban történtek miatt. Hatice arra kéri Nigart, jöjjön vissza a palotába. Ez teljesen meglepi a lányt. Gülnek megint szól, hogy Yakup Efendivel akar beszélni. Meglepetésére hallja, hogy a férfi már nem él.
Hürrem meghallja, hogy Mahidevran szökőkutat éppíttet Mekkában. Valide azt tanácsolja, küldjön levelet az Imamba. Azonban olyan választ kap, hogy adományokat csak az Uralkodói Családtól kapnak, szolgálóktól nem.
Gülsah észreveszi a naplót, amit Nigar elrejtett. Mahidevranhoz viszi, aki továbbadja Validének, megjegyezve, hogy Hürremé. Valide hívatja Hürremet. Felmutatva a könyvet megvádolja, hogy megcsalja a fiát, és most már a sorsa az ő, azaz a Valide kezében van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése