Csodálatos Század Viki&Henni forditásai Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

A blogban található összes fordítást szerzői jogvédelem illeti. Annak bármilyen formájú felhasználásához a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges!Csodálatos Század Viki&Henni forditásai a török részekből Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

2013. június 22., szombat

38.rész Leirása

38. rész
Hürrem azt mondja Isabellának, hogy bután viselkedik, mert ő soha nem megy el. Majd kifejti mennyire szerelmes Süleyman belé. Majd azt mondja: „Szóval, küzdeni akarsz … Akkor küzdjünk, úgyis én fogok nyerni.” Kint a folyosón Nigarral és Güllel találkozik. Gül Agát semmibe véve mondja utasítja Nigart, hogy MINDKETTŐTŐL meg kell szabadulni, utalva Gülre…
Süleyman nem találja Isabellát a szobájában. Azon morfondírozik, hogy talán át lett költöztetve egy másik szobába? Amikor Sümbül bejelenti, hogy ő sem találja a Hercegnőt, Valide idegesen felkiált, hogy nem tünhetett el! Süleyman megvádolja anyját, hogy nem megfelelően vezeti a Háremet. Gülsah észreveszi Nigar és Gül gyanús viselkedését, közli asszonyával, valamint azt is, hogy a Hercegnő eltűnt. Még amikor a mosoda raktárhelyiségét is átnézik, ott sem találnak semmit. Süleyman dühösen parancsolja Ibrahimnak, hogy találja meg Isabellát. Mahidevran Hürremet gyanusítja, hogy megölte a Hercegnőt.
Hatice úgy véli, valami rossz történt Isabellával, és ehhez Hürremnek is köze van. Mahidevran is megerősíti ezt. Azt mondja, ha ránéznek Hürrem arcára, mindent megértenek. Valide figyelmezteti őket, hogy nem szabad meggyanúsítani senkit megérzések alapján.
Ibrahim Nigartól kérdi, tud-e valamit a Hercegnő eltűnéséről. Mivel Nigar válasza negatív, a férfi dühbe gurul. Amikor Valide elhalad Hürrem szobája előtt, meghallja amint az a lányához beszél. Azt mondja, hogy sikerült megszabadulniuk Isabellától. Majd a többiek is következnek, akik közé és az apja közé állnak. Először Ibrahim, majd Mahidevran, aztán Mustafa és legvégül Valide. Hozzáteszi, hogy a palota az övék, és a fivéreié.
Ibrahim azt monjda, nem tudja, hol lehet Isabella. A Szultán azt kérdi, kit gyanúsít? Azt feleli, vagy a Valide vagy olyan ember, akiben megbízik. Valide ebben a pillanatban ront be Süleyman szobájába, és kifakad Hürrem viselkedésén. Ekkor Süleyman megkéri édesanyját óvatosan fogalmazzon, mert Hürrem a családja, és szereti őt. Amikor Süleyman kijelenti, hogy ilyen szerelmet nem óhajt, és inkább hagyják abba, Hürrem arra kéri, hogy akkor ölje meg, mert nem tud élni a szerelme nélkül. Ekkor Süleyman megcsókolja, úgymond megerősítve szerelmüket.
Valide ismét megharagszik Hürremre… (Itt olyan mondatrész következik, amit sehogy sem tudtam értelmezni. Bocsi.) Valide elhatározza, hogy eltávolítja Hürrem mellől embereit: Nilüfert, Esmát, Gült és Nigart, elmebetegnek állítva be Hürremet.
Ibrahim informálja a Szultánt, Isabella hajón hagyta el az országot, Velencébe ment. Jelenleg egy monostorban tartózkodik. Azért, hogy kitüntesse Bali Beyt, és hogy őrületbe kergesse Ibrahimot, felajánlja Süleyman Bali Beynek a pecsétet. Kinevezve ezzel Vezírnek, amolyan jobb kezének, mint amilyen Ibrahim volt. (A Szuli itt csak szívatja Ibit…)
Hatice arra kéri Gül Agát, hogy hívja hozzá Giakoub Efendit. Gül ezt rögtön továbbítja Hürremnek, aki rábeszéli a mágust, hazudja azt Haticének, hogy ismét elveszít valakit a családjából. Nilüfer Gülsahval harcol. Azzal a tőrrel fenyegeti meg, amit még Hürremtől kapott. Daye meglátja őket, és elveszi a tőrt, majd Validéhez megy beszámolni a történtekről. Daye Valide parancsára átadja a tőrt a katonáknak. Nilüfer meglátja őket, és azonnal rohan Hürremhez, mondván, meg akarják ölni. Hürrem megtudja, hogy a lovát megölték. Méghozzá azzal a tőrrel, amit Süleymantól kapott. Fogja a tőrt, és beront Valide szobájába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése