Csodálatos Század Viki&Henni forditásai Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

A blogban található összes fordítást szerzői jogvédelem illeti. Annak bármilyen formájú felhasználásához a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges!Csodálatos Század Viki&Henni forditásai a török részekből Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

2013. június 22., szombat

35.rész Leirása

35. rész

Süleyman sürgeti Hürremet, hogy olvassa neki fel Leo naplóját, hogy megtudja, miért tűnt el olyan hirtelen. Hürrem elkezdi olvasni: „… Nem akar engem. … Nem szeret többé. … Hogyan festhetnék, mikor a jelenlététől nem kapok levegőt? …” Sümbül zaravarja őket meg a hírrel, hogy Hatice öngyilkosságot követett el. Ekkor Hürrem megpróbál megszabadulni a naplótól, és kidobja az ablakon. Aztán eszébe jut, hogy ez nem volt túl jó ötlet, és elküldi Nilüfert, hogy keresse meg. Azonban, Gülsah gyorsabb volt, Mahidevran kezébe adta.
Hatice nem akar élni. Süleyman azt tanácsolja Validének, hogy vigyel el a palotából egy időre Haticét, hogy fájdalma csillapodni tudjon. Isabella Hercegnő megérkezik a palotába egy ajándékkal, amit Haticének hozott, hogy ezzel fejezze ki részvétét a baba elvesztése miatt. Hürrem megvádolja Isabellát, hogy az visszament a Szultánhoz. Isabella emlékezteti, hogy ő egy fogvatartott. Hürrem erre: akkor majd ő kiszabadítja. Hürrem, Gül Agát hívja, hogy vigye messzire el a Hercegnőt. De Gül szerint, ha ezt megteszi, a Szultán kivégezteti. Hürrem viszont azt mondja, hogy ha nem engedelmeskedik, akkor ő maga fogja megölni.
Ibrahim próbál könnyíteni Hatice lelkén. Azt mondja, hogy ha ő meghal, akkor ő maga is vele hal, és majd az idő segít begyógyítani a fájdalmát. Mahidevran, miután értesült arról, hogy Hürrem Nilüfert küldte a könyvecske megtalálására, fontosnak gondolja a tartalmát. Nigart kéri meg, hogy fordítsa le, mi áll benne. Nigar azt monjda, ez csak egy napló, de Mahidevran nem hisz neki.
Armin apja látja, hogy lánya egyre betegebb a szerelem miatt. Hivatja Bali Beyt. Az orvos megállapítja, hogy Armin pestisben szenved.
Süleyman még mindig tudni akarja, mit írt Leo a naplójába. Hürrem azt mondja, semmi fontosat, csak hogy mennyire szenved, hogy távol került a családjától.
Mustafa olaszra tanítja Mehmetet. A Szultán büszkélkedik velük. Armin arra kéri kedvesét, hagyja őt el, menjen minél messzebbre, nehogy ő is elkapja ezt a szörnyű betegséget. De Bali Bey marad. Mahidevran arra kéri Gülsaht, keressen egy lányt, aki beszél oroszul, csakhogy közben a napló eltűnik. Nigar Kalfa vette magához.
Hürrem az erdőbe megy sétálni a Szultánnal. Útközben összetalálkoznak a Hercegnővel. Amíg a Szultán Bali Beyjel beszél, Hürremnek sikerül visszaszereznie a nyakláncot. Süleyman majd megkéri Hürremet, menjenek vissza a palotába, a Hercegnőt pedig, hogy térjen vissza a házba. Isabella dühös, féltékenységet mutat, Süleyman mosolyogva távozik. Isabella azt mondja cselédjének, hogy Hürrem el fogja távolítani őket … Sümbül kihallgatja őket.
Közben a palotában egy lány pestisben meghal. A doktor karantént rendel el, hogy a többieket megvédje. Nigar az éjjel, bemegy Ibrahim szobájába … együtt töltik az éjszakát. Reggel Ibrahim azt mondja, felejtsék el, mintha meg sem történt volna.
Isabella, Hürrem segítségével, ill. Gül Aga közbelépésével, hajón találja magát, útban hazája felé. Ekkor meglepetés éri. Ibrahim áll előtte… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése