Csodálatos Század Viki&Henni forditásai Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

A blogban található összes fordítást szerzői jogvédelem illeti. Annak bármilyen formájú felhasználásához a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges!Csodálatos Század Viki&Henni forditásai a török részekből Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

2013. június 22., szombat

37.rész Leirása

37. rész
Hürremet sokkolja, hogy Valide üdvözli Isabellát a háremben. Feldúltan fordul Süleymanhoz. A férfi azt mondja, neki is el kell ezt a döntését fogadnia. Hürrem azzal vág vissza, hogy a Hercegnő katolikus. Süleyman azt feleli, hogy ő is katolikus volt, mikor a palotába lépett. Ezek után Hürrem annyit mond, hogy ezt a napot soha nem felejti el, amíg él. A Hercegnőnek nem tetszik új szobája. Utasítást ad, hogy maradna a Szultánéban, mellyel Nigarból nevetést vált ki. Isabella úgy dönt, egyedül keresi fel Süleyman szobáját. Azonban Sümbül tájékoztatja, hogy oda meghívást kell kapnia, és csak úgy léphet be.
Hürrem Nigartól kér segítséget, hogy találjon ki valamit, hogy meg tudjanak szabadulni a Hercegnőtől. Nilüfer informálja Hürremet, hogy amíg ő Validénél volt, a Hercegnőt éjszakára készítették fel. Hürrem ekkor nagyon mérges lesz Validére, és közli vele, hogy akármit is tesznek, úgyis ő fog nyerni, hiszen a legutóbbit, Mahidevranra utal, is siekrült eltávolítani a Szultán közeléből. Ahogy Valide szobájából távozik, látja a Hercegnőt bemenni a Szultánhoz. A szobában zajló jelenetet nem lehet leírni, látni kell. (Ha-ha! Ez jó! ) Hürrem, Süleyman viselkedése miatt megcsalva érzi magát. Az összes szerelmes levelét, amit Süleyman írt neki elégeti.
Ibrahim emlékezteti a Szultánt a Hercegnő ottlétének a tárgyalásáról. A Szultán azt válaszolja, hogy a tárgyalások befejeződtek … mivel a Hercegnő most már az ő Háremének a tagja. Ibrahim örül ennek a válasznak.
Bali Bey értesül a testvérétől, hogy Shalia, akivel gyerekkoruk óta ismerik egymást, még mindig rá vár. Hogy megerősítsék a rendet a Háremben, és hogy megleckéztessék Hürremet, Valide saját védelme alá veszi Isabellát. Süleyman és Isabella kilovagolnak. A Hercegnő leesik, mivel Nilüfer kioldotta a nyereg csatját. Azonban fordítva sül el a dolog, mert a Szultán hősiesen megmenti a Hercegnőt. Ibrahim biztos benne, hogy Hürrem mindent elkövet, hogy megszabaduljon a Hercegnőtől, ezért szörnyű tervet eszel ki ellene. Nigart veszi segítségül. Úgy gondolja, hogy ha megmérgezik a Hercegnőt, akkor mindenki Hürremet fogja okolni.
Hürrem belép Isabella szobájába, megfenyegeti. Azonban Daye Hatun megjelenésével ez félbeszakad, aki Valide ajándékát továbbítja. Nigar szerint, lenne egy mód megszabadulni a Hercegnőtől. Ha a nyílt sebből adná át a betegséget, senki sem gyanakodna rá.
Isabella panaszkodik Süleymannál, hogy Hürrem csúnyán beszél vele, és a gyerekek pedig nem szólnak hozzá. Süleyman ezek után bölcsességre inti Hürremet.
Matrakci közli Ibrahimmal, hogy írt egy könyvet Süleyman Szultán hőstetteiről, győzedelmes csatáiról, bátor döntéseiről. Ibrahim azt mondja, hagyja ezt a könyvet, inkább írjon egyet Ibrahim Pasháról!
Nigar beleteszi a mérget a Hercegnő ételébe, amit még Ibrahimtól kapott. Mellé rak egy véres ruhadarabot, melyet Nilüfer szerzett attól a lánytól, aki ételmérgezés miatt fekszik a palota egy szegletében. Gül Aga értesíti Hürremet, hogy Nigar megmérgezte a Hercegnőt. Hürrem ezért felpofozza Nigart, mert rájött, hogy ezt Ibrahim utasítására tette. Nigar és Gül megpróbálják eltünteti a Hercegnő holttestét, azonban Isabella nem halt meg. Azonnal értesítik Hürremet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése