Csodálatos Század Viki&Henni forditásai Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

A blogban található összes fordítást szerzői jogvédelem illeti. Annak bármilyen formájú felhasználásához a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges!Csodálatos Század Viki&Henni forditásai a török részekből Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

2013. június 25., kedd

61..rész Leirása

‎61. rész:Hürremet meglepi Gülsah előkerülése, aki elmeséli, hogy mikor találkozójuk volt, megtámadták és megkéselték. Hürrem csodálkozik, hogy vajon ki tehette. Gülsah biztos benne, hogy Ibrahim volt, mert rájött, hogy tud a titkáról. Melőtt Gülsah felfedi a titkot, védelmet kér Hürremtől. Elárulja, hogy Ibrahimnak kapcsolata volt egy nővel, aki gyermeket vár. Hürrem ámulatba esik, mikor megtudja, hogy ez a nő nem más, mint Nigar… Meggyőződése, hogy ez lehetetlen és Gülsaht hazugnak nevezi. Aztán Gülsah elmondja pontosan azokat a szavakat, amiket hallott. Ezek után Hürrem már érti, hogy miért rakták ki Nigart a palotából. Gülsah elmondja, hogy félti az életét. Hürrem megígéri, hogy megvédi, de még nem tudja visszavinni a palotába. Megkér egy katonát, hogy vigye biztonságos helyre, és várjon, míg híreket nem kap. Szultán megmutatja Ibrahimnak azt az ékszert, melyet Validéne készít. Ibrahim szól, hogy nem tudnak megegyezni Iskederrel. Szultán: „Ha megpróbálunk közeli kapcsolatot létesíteni a barátainkkal, akkor meg kell tanulnunk még közelebbit kiépíteni az ellenségeinkkel.” Mahidevran ajándékokat osztogat a Háremben, hogy a háremhölgyek támogatását megszerezze, de Gülfem, látva a pazarlást, szól Mahidevrannak, hogy kezdenek kicsúszni a dolgok a kezei közül. Mahidevran egy gyűrűt ad ajándékba a Szultánnak. Amikor Hürrem Haticével találkozik a kertben, elmondja, hogy nem akarta bántani Validét, amit tett, azt a Háremért tette. Seker és Sümbül összefutnak Nigarral, miközben ő bölcsőt és bébi-holmikat vásárol. 
Azt állítja, hogy mindez egy másik nőnek lesz. Miután elmegy, Seker szomorú, mert eszébe jut, milyen szerencsétlen volt a házassága, mert a felesége, Nassuh nem tudta megszülni egyetlen gyermeküket, és még mindig mennyire szereti őket. Hürrem találkozik Mahidevrannal, és kérdi, miért nem megy el Mustafával? Mahidevran azt feleli, hogy el kellene fogadnia, hogy a Szultán neki adta meg a jogot, hogy a Háremet vezesse. Mire Hürrem, hogy az nem számít, hiszen ő az, aki a Szultán szobáját igazgatja. Mahidevran mérgében elrendeli Fatmának, hogy készítsenek elő egy háremhölgyet a Szultán részére. A Szultán azt kérdi Hürremtől, hol volt, ő meg azt feleli, hogy Haticével volt kint a kertben. Észreveszi a gyűrűt az ujján, mire a Szultán elmondja, hogy Mahidevrantól kapta. Hürrem elkezd gondolkodni, hogyan fizethetné ez vissza, de a Szultán megelőzi: „Gyönyörű szerelmem! Hagyd, hogy mások azt gondolják, amit csak akarnak. Én mindenki Szultánja vagyok, de egyedül te vagy az én Szultánám!”Sümbül el van ragadtatva az előkészített háremhölgytől. Azt hiszi, hogy a hercegé lesz, de Gülfem felvilágosítja, hogy Mahidevran Szultán kívánságára a Szultánnak készítik ki a lányt. Hatice elmondja édesanyjának, mennyire szereti őt, mennyire szüksége van rá, és megkéri, legyen erős, ne hagyja el őket. 
Ibrahim felkeresi Nigart, hogy elmondja neki, hogy elküldi őt a testvéréhez. Nigar csodálkozik, hogyan tudna idegen földön élni? Sümbül elárulja Hürremnek, hogy látta Nigart terhes asszonynak vásárolni. Hürrem szomorú, hogy elvesztette Nigar, Gült, akik szerették őt, és most már nincs senki a palotában, akiben bízhatna. Aztán válaszút elé állította Sümbült: melyiküket válassza, Hürremet vagy Mahidevrant? Sümbül arra kéri, ne legyen üldözési mániája, mint Gül Agának. Miután kimutatta húségét irányába, elárulta, hogy Mahidevran egy háremhölgyet küldött a Szultánnak. Hürrem fel van háborodva, Mahidevrantól kérdi, mit akar ezzel elérni? Mahidevran közli, hogy az ő kötelessége boldoggá tenni a Szultánt, és eljött az ideje, hogy meglássák, mennyire erős és elpusztíthatatlan a szerelmük. Éppen úgy, mint amikor belészeretett és elfelejtette Gülfemet, vagy amikor Hürrembe szeretett bele, és elfelejtette Mahidevrant. Majd lesz még más, akibe szintén beleszeret. Hürrem azt válaszolja, hogy küldheti akár a világ legszebb nőjét Süleimannak, akkor sem éri el a célját… mint pl. egy igazi hercegnő sem tudott közéjük állni. Beszélgetésüket a Szultán meghallja, és hívatja Gülfemet, hogy megbízza a Hárem pénzügyi vezetésével. Gülfem szabálytalanságokat vesz észre, és rákérdez Mahidevrantól. Hürrem megtudja, hogy előző este Nigar és Ibrahim találkoztak. Süleiman rongyokba burkolózva kiment a piacra, hogy találkozzon a látó barátjával, hogy magyarázza el neki az álmát. 
Amikor folyóról és Süleiman apjának a fehér lováról hall, azt mondja, hogy ez egy jó álom. De mikor Süleiman arról beszél, hogy az égbolt hirtelen sötétté és viharossá változott, az ember lehangolttá vált. Ekkor Süleiman megértette, hogy rossz híreket fog kapni Validéről. A piacon találkozik egy fiúval, akit szintén Süleimannak hívnak, az anyjával magára hagyatva az utcán. Amikor megtudta, hogy az apa kidobta őket a házból, elhatározza, hogy letartóztatja, és az anyának ad munkát és pénzt, és így visszatérhetnek otthonukba. Nigart meglepi Hürrem látogatása. Hürrem úgy döntött, hogy ad még egy esélyt Nigarnak, hogy őszintén elmondjon neki mindent, ezzel is bizonyítsa, hogy bízik benne. Viszont Nigar nem beszél, így Hürrem elindítja tervét. Süleiman meghatódva, átadja édesanyjának azt a követ, amit a nőtől kapott, hogy hozzon neki szerencsét. Mahidevran háremhölgyet készíttet elő Mustafának, Jelentőségteljesen mondja Fatmának, hogy reméli, ezúttal ez a háremhölgy nem bontja le a lépcsőket, úgy mint az előző. Mustafa elküldi a háremhölgyet, de Fatmát megkéri, maradjon vele. Mahidevran kiválasztja a háremet Manishába, de Fatma nincs köztük. Nigart utazás közben elrabolják. Egy kihalt házba kerül, ahol Gülsahval találkozik. Meglepődik, hiszen halottnak nyilvánították. Hürremet informálják, hogy mindent úgy intéztek, ahogy várta. Mahidevran pénzt kér Iskedertől, Mustafa Manishai útjának kiadásaira. Iskeder nem tud segíteni, de azt javasolja, hogy kérjen kölcsönt a zsidóktól. Hürrem megvallja Validének, hogy mindenben csodálja őt, és mindig is féltékeny volt az intelligenciájára, az erejére, a szépségére és a tisztességére. Arra, hogy ő csak egy boldog nagy családot akart, de nem respektálta fia szerelmét iránta, és ezért harcoltak egymással, habár már akkor is tudta, hogy ez az egyetlen oka az életének. Ezzel ellentétben, szerette Ibrahimot, habár ő is csak egy szolga. Most meg egy másik nőtől vár gyermeket. De Hatice hamarosan megtud mindent, és Ibrahim igazi arca előtérbe jön. Valide megpróbált inteni Hürremnek, hogy ne mondja el Haticének Ibrahimról a dolgokat. Hürrem elhagyja a szobát, és Valide meghal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése