Csodálatos Század Viki&Henni forditásai Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

A blogban található összes fordítást szerzői jogvédelem illeti. Annak bármilyen formájú felhasználásához a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges!Csodálatos Század Viki&Henni forditásai a török részekből Szulejmános oldal párbeszédei a magyar részekből

2013. június 25., kedd

60.rész Leirása

 60. részt! Íme: Ibrahim, miután meglepődött Nigar állapotán, kikelve magából ordít, hogy hogy merte megtartani a gyermeket az ő tudta nélkül. Nigar, megpróbálja elmagyarázni, hogy a gyermek az ő szerelmük gyümölcseként jön a világra, erre Ibrahim üvöltve: "Milyen szerelem?" Aztán hirtelen hangokat hallanak a folyosóról, és rájönnek, hogy valaki hallgatózik. Gülsaht teljesen meglepte a hallottak, megpróbálja előnyére kovácsolni, eldönti, hogy elmondja Hürremnek. Hürrem nincs a szobájában, és amikor Gülsah kérdi, hol van, Mirimah mint Szultána válaszol: "Hagyjuk a kérdést, mondd el, mit akarsz az anyukámtól, máskülönben távozz." 

Hürrem találkozik Iskeder Tselepissal, és közli vele, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy ők tervezték: Mahidevran nem távozik Mustafával Manishába. A férfi csodálkozik, hogy miért is kellene, hogy ez megtörténjen, hiszen ez a hagyományok ellen szólna, és ez biztosan Ibrahim hatása a Szultánra. Hürrem azt javasolja, hogy állítson csapdát Ibrahimnak, egy vallási okokból kiinduló felkelést, addig ő lefoglalja Mahidevrant. Mustafa azt kérdezi az apjától, hogy Mahidevran miért nem kísérheti el őt Manishába. Erre a Szultán azt feleli, hogy azért, mert így döntött. Amikor egyedül maradnak, Mustafa azt kérdezi az anyjától, hogy a döntése, hogy marad a palotában az része-e a Hürrem elleni revansának. Figyelmezteti, hogy maradjon óvatos, és ne tegyen olyat, amivel az apját szomorúvá tehetné. Mahidevran azt mondja Ibrahimnak, hogy kérhet tőle bármit, amit csak akar, mert lekötelezve érzi magát, hogy a Szultán a palotában tartja. Ibrahim erre azt válaszolja, hogy hajtsa el Nigart, mert nagyon közel áll Hürremhez. 

Gül Aga megpróbálja megmutatni Mahidevrannak, hogy elfogadja őt, és hogy fél attól, hogy kiesik Hürrem kegyeiből. Azt állítja, hogy Gülsah megpróbálja megkörnyékezni Hürremet, ami neki (Mahinak) nem tesz jót, hiszen Gülsah annyi mindent tud róla. Hürrem kéreti Gülsaht, hogy megtudja, mit akar neki mondani, de közben megtudja, hogy Mahidevran utasítására elküldték a régi palotába. 

Mirimah azt mondja Hürremnek, hogy ő, mint Szultána utasítást fog adni Mahidevrannak, hogy adjon saját szobát Mehmetnek. "Anya! Miért nem lehet Mehmetnek saját szobája? Hürrem: még nem jött el az ideje, hogy siettessük a dolgokat. Lány: Mahidevran Szultán miatt? Ő biztos nem engedé, azok után, hogy ő lett a Hárem feje." Ezek után Hürrem biztosította lányát, hogy a bátyja kap saját szobát. 

Nigar, könnyeivel küszködve mondja el Daynak, hogy elmondta Ibrahimnak, hogy gyereket várnak, de Ibrahim dühös lett, és kidobta őt a palotából. De ami a legrosszabb, hogy valaki kihallgatta őket, és biztos benne, hogy ez nem lehet más, csak Gülsah. A régi palotából Gülsah küldi a doktort, hogy mondja el Hürremnek, hogy Ibrahim Pasával kapcsolatban valami fontosat akar elmondani neki. Nigar, látva a doktort kérdi, hogy van-e valami probléma Hürremmel, de Gül Aga azt mondja, hogy a doktort Gülsah küldte, mert valamit akar mondani Ibrahimról. Ekkor Nigar megérti, hogy Gülsah volt az, aki hallotta őket. Rögtön üzenetet küld Ibrahimnak, hogy Hürremmel reggel találkoznak a palota udvarában, ahol mindent elmond neki. Ibrahim elmondja Matrakcinak, hogy ő megakadályozza ezt a találkozót. 

Iskeder Ibrahim néhány meghozott döntése ellen van, és amikor Ibrahim csúnyán beszél vele, Iskeder azt mondja, hogy ne tévessze őt össze a pogányokkal, gondolván arra, hogy Ibrahim megváltoztatta a vallását muszlimra. Ibrahim begurul, kidobja, és felmenti a szolgálatai alól. Iskeder azzal vág vissza, hogy neki van hova hazamenni, de ha Ibrahimmal tennék ugyanezt, ő vajon hova menne? Pargába? Ibrahim őrjöng, késsel fenyegeti, és azt mondja, hogy nagyon könnyű lenne őt átsegítenie a pokolba. 

Hürrem hiába vár Gülsahra, mert Ibrahim emberei az erdőben leszúrták és magára hagyták. Mahidevrant felbosszantja, hogy Mehmet nem hajlandó elmondani neki, hol az anyja. Ibrahim közli Nigarral, hogy Gülsah többé nem fog ártani nekik. Amikor egyedül marad Ibrahim Mahidevrannal, azt mondja neki, hogy szabaduljon meg Nigartól, és dobja ki őt a palotából. 

Hatice elmondja Validének, hogy mennyire boldog Ibrahimmal, és nem volt tisztességes, hogy gyanakodott. Mahidevran lép be a szobába, és bejelenti döntését, hogy elküldi Nigart, mert a Hárem pénzügyi dolgait nem vezette kellőképpen. Gülfem és Hatice meglepődik. 

Fatma kiakad, mikor meglátja, hogy egy másik háremhölgyet választottak Mustafának, hiszen ez az ötlet tőle származik, hogy Mustafa el tudja felejteni Efsoun halálát. Eldönti, hogy megszabadul tőle: rálép a ruhájára, ezzel lezuhan a lépcsőn. Hürrem Valide szobájában találkozik Mahidevrannal, elkezdenek veszekedni, mert Mahidevran visszavette Mehmet szobáját. Hatice közbelép azzal, hogy egy új szobát kellene építeni a herceg számára, amit megérdemel. 

A Szultán hivatja Ibrahimot, és felmutatja neki Iskeder elbocsátásáról szóló iratot. Közli vele, hogy ő soha nem adna engedélyt, hogy bárki ilyen döntést hozzon. Majd Ibrahim elképedt szemei előtt darabokra tépi a papiruszt. 

Amikor Daye mejelenik Hürrem szobájában, hogy hivatta-e, negatív választ kap. Aztán elkezdenek megijedni, hiszen Valide így egydül maradt a szobájában. Odarohannak, és látják Fiden Hatunt, amint egy kötelet tart Valide nyaka körül. Miután a lány elmondja, hogy Mahidevran Szultána küldte oda, Hürrem elkezd kiabálni, hogy Mahidevran meg akarta ölni Validét. Hatice beront Mahidevran szobájába, hogy hogy merészelt ilyet tenni, mire Mahidevran azzal védekezik, hogy ő ártatlan. Amikor Hürrem látja, hogy Hatice készül a Szultánt informálni az eseményekről, Mahidevran védelmére kel: a Szultán biztosan megbüntetné Mahidevrant, amivel Mustafának is ártanának. Azt javasolja, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha semmit nem árulnának el a Szultánnak, de küldjék el Mahidevrant Mustafával Manishába. Hürrem a Szultán szobájában tartózkodik, mikor Hatice és Mahidevran engedélyt kérnek a belépésre. Hürrem előre örül, hogy megmentette magát Mahidevrantól, mire meglepődve hallja, hogy azt kérik, hogy küldjék el Nigart a palotából. Haticére tekintve megértette, hogy a csapdán, amit Mahidevrannak állított, Hatice átlátott. A Szultán meg van lepődve a kérés hallatán, mondván Nigar egy tisztességes nő, és majd megkéri Dayet, hogy vigye magával a palotájába. 

Ibrahim hivatja Gül Agát. Elmondja, hogy Mahidevran képtelen lett volna ilyen tervet kieszelni, ráadásul Nigar látott mindent, hogy becsapták Fiden Hatunt, hogy menjen Valide szobájába és látta, mikor megölte azt a háremhölgyet, aki velük összedolgozott. Ibrahim döntése szerint Gül elhagyja a palotát. 

Hatice mérgesen kérdi Hürremet, hogy hogy merészelte a piszkos terveibe belevonni Validét és mostantól nem veszi le róla a szemét, egy apró hiba, és szól a Szultánnak. Hürrem ezek után Nigar hibáztatja, hogy ő a felelős, hogy minden kiderült, és hogy Gül Agát kidobták a palotából, így már soha nem lesz nyugta. 

Shirin Hatun, aki ruhákat árul, megérkezik a palotába, Hürremet keresi. Azt állítja, hogy valamit mondania kell neki, és ha a fülébe suttogja, akkor Hürrem elégedett lesz. Ibrahim azt mondja Matrakcinak, hogy Nigar elhagyja a palotát, de miután megszülte a gyermeket, visszahozza. Iskeder Tselepis bocsánatot kér a viselkedése miatt és meglepődve látja, hogy Ibrahim nyújtja felé a kezét kézcsókra. Ezek után megjelenik a Szultán, és közli, hogy Iskedernek innentől fogva együtt kell működnie Ibrahim Pashával. Hürrem egy ismeretlen nővel találkozik. Mikor a nő megfordul, meglátja Gülsaht!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése